top of page

De verdiepende werking van verzachten

De meeste vrouwen die bij mij komen bereiken of hebben een punt bereikt waarbij ze voelen niet meer ontspannen te kunnen zijn, en/of ervaren blokkades in ontspanning met regelmaat toelaten en/of zijn bewust dat ontspanning heerlijk is, nodig is en dat gedragen worden door een ander een hele mooie stap vanuit zelfliefde is.


Om welke reden het ook is, ik zie de behoefte aan ontspanning als een roep naar verzachting en daardoor het contact herstel met jezelf. Verzachting brengt je namelijk naar meer bewustwording over jezelf, en als je (je ziel) daarvoor open staat meerdere lagen van jezelf. Het creëren van deze bewustwording en daardoor het openen van deze lagen, kan voor meer balans zorgen in:


- Je fysieke lichaam (door de liefdevolle aanraking op het lichaam word de aandacht verlegd naar de sensaties en blokkades die voelbaar worden, je word bewust van wat er speelt)


- Je emotionele lichaam (door te voelen wat er speelt, kun je ruimte geven aan de emotie/het inzicht en deze oplossen/een plek geven, zo kun je je eigen draagkracht ervaren en vertrouwen opbouwen)


- Je mentale lichaam (tis okay om oude/belemmerende gedachten los te laten en een nieuw script te schrijven in samenwerking met het lichaam en haar behoeften en wensen)


- Je energetische lichaam (in hoeverre ben jij je bewust van de energie om je heen en in jezelf en hoe deal je hiermee? Neem je je eigen gevoeligheid serieus? Hoe ziet dat er uit voor je? Welke blokkades mag je loslaten?)


Steeds meer aandacht besteden aan verzachting brengt je dus steeds bij het meer openen van deze lichamen en dat geeft veel inzichten over jezelf en de diepte van jezelf. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, dat ligt eraan wat jouw ziel verlangt. En juist dat is te ervaren in het verzachten, in die stilte kun je je eigen diepte ervaren en horen. En zo er meer naar luisteren. Misschien open je je eerst op emotioneel vlak en leer je welke emoties er bij jou eigenlijk vaak aanwezig zijn, wat deze je willen vertellen, wat fijne manieren zijn hiermee om te gaan etc. Misschien ervaar je daarna een hele periode over hoe emoties aanwezig zijn in de verbindingen met anderen, hoe dat jouw energie bepaalt en hoe jij deze gebruikt/weggeeft/opneemt. Dit zijn processen die aandacht en tijd vragen. En zijn voor iedereen uniek. Er is zoveel te leren over onszelf als we ons daarvoor openen. We zijn namelijk veel meer dan onze gedachten en regels vanuit de maatschappij enz.


Ik geloof dat op deze manier, in contact met jezelf, zoveel bijdraagt aan het meest authentieke, pure en echte in deze wereld. En dat begint dus echt bij jezelf, jouw eigen toegang naar verzachting. Dit werk is het mooiste en dit werk is waarvoor ik zelf hier op aarde ben. Voor mezelf, voor anderen, voor de wereld.


Jouwe lichaam weet wanneer het tijd is voor meer ontspanning, meer contact met jezelf.


Ik help je graag, zachtheid is er voor jou.19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page